Produkty spożywcze
Fasolka szparagowa – odmiany, witaminy, indeks glikemiczny. Przepisy fit z fasolki szparagowej!
Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo strączkowe, ciepłolubne, które w...
Co to jest sorbitol? Właściwości i zastosowanie sorbitolu
Gruszki, truskawki, maliny i jabłka to tylko niektóre owoce zawierające...
Endywia – właściwości, przepisy. Co to jest endywia?
Endywia Jednoroczne warzywo należące do rodziny astrowatych. Jej częścią jadalną...
Cukier i jego wpływ na nasze zdrowie. Jak pokonać uzależnienie od cukru?
Cukier stanowi główne źródło energii dla naszego organizmu. Ze względu...
Co jeść przed snem? Które pokarmy są dobrym, a które są złym wyborem przed snem?
Dyskusja na temat tego, o której godzinie należy jeść kolację...
8 powodów dla których warto codziennie jeść pestki dyni
Nie od dziś wiadomo, że dieta zdrowego człowieka powinna być...
Alkohol – warto wiedzieć, z czym nie można go łączyć
Brak wiedzy na temat wpływu łączenia alkoholu z produktami spożywczymi...
Samopsza – właściwości. Mąka z pszenicy samopszy
Samopsza, podobnie jak płaskurka, przyczyniła się do rozwoju naszej cywilizacji....
Cytrynian sodu – właściwości, działanie, zastosowanie. Szkodliwość cytrynianu sodu
Sama nazwa „cytrynian sodu” niewiele mówi komuś, kto nie był...
Melasa – karobowa, trzcinowa, buraczana. Właściwości melasy
Melasa, czyli produkt uboczny produkcji cukru, przypomina miód – ma...