Produkty spożywcze
Aloes do picia – właściwości, zastosowanie. Czy aloes do picia wspomaga odchudzanie?
Aloes jest niezwykłą rośliną będącą źródłem cennych substancji dla naszego…
Co to jest tofu? Z czym jeść i jak przygotować tofu?
Soja należy do roślin strączkowych. Cechuje się wysoką zawartością białka,…
Kiełki rzodkiewki – właściwości. Jak wyhodować kiełki rzodkiewki?
Kiełki rzodkiewki są nie tylko wspaniałym dodatkiem do kanapki, ale…
Kiełki fasoli mung – właściwości i przepisy
Zdrowa dieta jest jednym z kluczowych elementów dobrego samopoczucia. Prawidłowo…
Mleko owcze – właściwości. Czy mleko owcze zawiera laktozę?
Obecnie na rynku mamy do dyspozycji nie tylko mleko krowie,…
Masło ghee – gdzie kupić, cena. Jak zrobić masło ghee?
Zdrowe tłuszcze ze względu na swoje właściwości powinny wzbudzać wiele…
Ser owczy – właściwości. Czy ser owczy jest zdrowy?
Mleko owcze jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych niezbędnych…
Czerwone banany – właściwości. Jak jeść czerwone banany?
Banany to jedne z najczęściej spożywanych owoców na świecie. Zawierają…
Co to jest kawa kuloodporna i jaki ma skład?
Kawa kuloodporna, czyli kawa z masłem i olejem? Brzmi mało…
Kasza pęczak – właściwości, indeks glikemiczny. Kasza pęczak a odchudzanie
Kasza pęczak jest bardzo dobrze znana w polskich praktykach kulinarnych.…