Produkty spożywcze
Właściwości kiełków lucerny. Hodowla kiełków lucerny
Kiełki nasion kwiatu lucerny przynoszą wiele korzyści zdrowotnych, charakteryzują się…
Sok z rokitnika – właściwości, dawkowanie, przeciwwskazania. Jak zrobić sok z rokitnika?
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides) to liściasty i dwupienny krzew o…
Mąka kokosowa – właściwości i zastosowanie. Fit przepisy z mąką kokosową
Co warto wiedzieć o mące kokosowej? Pomaga czy szkodzi? Sprawdź…
Sól kłodawska – skład, cena, gdzie kupić. Właściwości soli kłodawskiej
Kopalnia soli w Kłodawie powstała w 1949 roku. Kłodawski wysad…
Jakie wartości odżywcze ma smalec z fasoli? Jak zrobić smalec z fasoli?
Lekki, ale sycący. Poza tym kremowy, pełen cennych składników odżywczych,…
Kasza kukurydziana – właściwości, przepisy. Jak gotować kaszę kukurydzianą?
Kasza kukurydziana to produkt doskonale znany zwłaszcza w Ameryce, gdzie…
Poznajmy właściwości zsiadłego mleka. Jak zrobić zsiadłe mleko i z czym je jeść?
Nasze babcie stosowały pewne produkty przez lata. Jedne z nich…
Mąka z tapioki – właściwości, zastosowanie i przepisy
Mąka z tapioki jest wytwarzana z bulw manioku jadalnego (Manihot…
Co to jest agar-agar? Gdzie kupić, cena i przepisy z agar-agar
Bogaty w mikroelementy agar-agar jest popularny w szczególności wśród wegetarian.…
Sok z selera – właściwości. Jak zrobić sok z selera?
Seler jest warzywem bardzo dobrze znanym w Polsce. Uznawany jest…