Produkty spożywcze
Sok z selera – właściwości. Jak zrobić sok z selera?
Seler jest warzywem bardzo dobrze znanym w Polsce. Uznawany jest…
Pasta tahini – właściwości, cena, gdzie kupić. Jak zrobić tahini i do czego je wykorzystać?
Pasta tahini może stanowić zarówno dodatek do wielu potraw, jak…
Masło kakaowe – właściwości, zastosowanie
Masło kakaowe raczej przywołuje przyjemne myśli – o słodkim smaku…
Kawa z masłem – efekty. Czy kawa z masłem wspomaga odchudzanie?
Kawa z masłem, inaczej bulletproof, doceniana jest przez wiele osób…
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość
Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez…
Zastosowanie nasion chia – przepisy. Nasiona chia dla dzieci
Nasiona chia coraz częściej pojawiają się na sklepowych półkach. Co...
Sok z pietruszki – natki i korzenia. Właściwości soku z pietruszki
Jakie właściwości posiada sok z pietruszki? Jak go przyrządzić? Pietruszka…
Mąka kasztanowa – właściwości, cena, przepisy
Po mące z migdałów, nasion amarantusa czy ciecierzycy przyszedł czas…
Kalmary – właściwości, cena. Jak przyrządzić kalmary?
Kalmary z pewnością niezbyt często pojawiają się na polskich stołach.…
Czubryca – skład, właściwości, zastosowanie
Czubryca na stałe przyjęła się w naszej kuchni, choć wywodzi…