Opinie
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Placki z tortilli, 4 szt.
Pierś z kurczaka 1 szt.
Roszponka garść
Awokado 0,5 szt.
Papryka czerwona 0,5 szt.
Pomidor 1 szt.
Ogórek 0,5 szt.
Cebula czerwona 0,5 szt.
Sól do smaku
Pieprz czarny do smaku
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Jogurt naturalny 2% 1 łyżka
Musztarda 1 łyżka
Miód 1 łyżka
Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na ok. 2 cm paski. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na złoty kolor.
Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.
Cebulę pokroić w piórka, ogórka w w plasterki, pomidora w większą kostkę, paprykę w paski. Roszponkę opłukać.
Musztardę wymieszać razem z jogurtem i miodem.
Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Na każdym placku rozsmarować przygotowany sos musztardowo- miodowy. Nałożyć kurczaka i warzywa. Zawinąć tortillę w rulon, zaginając boki do środka.
Smacznego!
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Bądź na bieżąco, nie przegap okazji bycia zdrowym!