Przepis na tortillę z awokado
Pyszna tortilla ze świeżymi warzywami, kurczakiem i awokado to prawdziwa skarbnica składników odżywczych. Doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.
Placki z tortilli, 4 szt.
Pierś z kurczaka 1 szt.
Roszponka garść
Awokado 0,5 szt.
Papryka czerwona 0,5 szt.
Pomidor 1 szt.
Ogórek 0,5 szt.
Cebula czerwona 0,5 szt.
Sól do smaku
Pieprz czarny do smaku
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Jogurt naturalny 2% 1 łyżka
Musztarda 1 łyżka
Miód 1 łyżka
Jak przygotować tortillę z awokado?
Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na ok. 2 cm paski. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na złoty kolor.
Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.
Cebulę pokroić w piórka, ogórka w w plasterki, pomidora w większą kostkę, paprykę w paski. Roszponkę opłukać.
Musztardę wymieszać razem z jogurtem i miodem.
Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Na każdym placku rozsmarować przygotowany sos musztardowo- miodowy. Nałożyć kurczaka i warzywa. Zawinąć tortillę w rulon, zaginając boki do środka.
Smacznego!
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach