Przepis na tortillę z awokado

przepis na tortillę z awokado
To jest łatwe Idealne na Kolacja
🕣 < 1 min czytania

Pyszna tortilla ze świeżymi warzywami, kurczakiem i awokado to prawdziwa skarbnica składników odżywczych. Doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Placki z tortilli, 4 szt.

Pierś z kurczaka 1 szt.

Roszponka garść

Awokado 0,5 szt.

Papryka czerwona 0,5 szt.

Pomidor 1 szt.

Ogórek 0,5 szt.

Cebula czerwona 0,5 szt.

Sok z 0,5 cytryny

Sól do smaku

Pieprz czarny do smaku

Oliwa z oliwek 2 łyżki

Jogurt naturalny 2% 1 łyżka

Musztarda 1 łyżka

Miód 1 łyżka

0/5 (0 Reviews)

przepis na tortillę z awokado

Jak przygotować tortillę z awokado?

Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na ok. 2 cm paski. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na złoty kolor.

Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.

Cebulę pokroić w piórka, ogórka w w plasterki, pomidora w większą kostkę, paprykę w paski. Roszponkę opłukać.

Musztardę wymieszać razem z jogurtem i miodem.

Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Na każdym placku rozsmarować przygotowany sos musztardowo- miodowy. Nałożyć kurczaka i warzywa. Zawinąć tortillę w rulon, zaginając boki do środka.

Smacznego!

 

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1.3/5 - (3 głosów)
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *