Przepis na tortillę z awokado

16 18 20

Pyszna tortilla ze świeżymi warzywami, kurczakiem i awokado to prawdziwa skarbnica składników odżywczych. Doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Składniki

Placki z tortilli, 4 szt.

Pierś z kurczaka 1 szt.

Roszponka garść

Awokado 0,5 szt.

Papryka czerwona 0,5 szt.

Pomidor 1 szt.

Ogórek 0,5 szt.

Cebula czerwona 0,5 szt.

Sok z 0,5 cytryny

Sól do smaku

Pieprz czarny do smaku

Oliwa z oliwek 2 łyżki

Jogurt naturalny 2% 1 łyżka

Musztarda 1 łyżka

Miód 1 łyżka

przepis na tortillę z awokado

Jak przygotować tortillę z awokado?

Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na ok. 2 cm paski. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na złoty kolor.

Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.

Cebulę pokroić w piórka, ogórka w w plasterki, pomidora w większą kostkę, paprykę w paski. Roszponkę opłukać.

Musztardę wymieszać razem z jogurtem i miodem.

Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Na każdym placku rozsmarować przygotowany sos musztardowo- miodowy. Nałożyć kurczaka i warzywa. Zawinąć tortillę w rulon, zaginając boki do środka.

Smacznego!

 

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Oceń mnie
3.0/5. Oddano 3 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone