Przepis na babeczki z kaszy jaglanej

przepis na babeczki z kaszy jaglanej
To jest łatwe Idealne na Podwieczorek
🕣 < 1 min czytania

Proste w przygotowaniu babeczki z kaszy jaglanej sprawdzą się idealnie na śniadanie, ale również jako deser lub przekąska w ciągu dnia. Dzięki zawartości kaszy jaglanej babeczki są lekkostrawne a zarazem sycące.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Kasza jaglana, 100 g

mleko migdałowe, 1/3 szklanki

Woda, 1/3 szklanki

Jajko, 1 szt.

Jabłko, 2 szt.

Olej kokosowy, 1 łyżka

Syrop klonowy, 2 łyżki

Mąka jaglana, 3 łyżki

Rodzynki 1 łyżka

Orzechy włoskie 1 garść

proszek do pieczenia, 1/4 łyżeczki

Cynamon, 1/4 łyżeczki

0/5 (0 Reviews)

przepis na babeczki z kaszy jaglanej

Jak przygotować babeczki z kaszy jaglanej?

  1. Kaszę jaglaną przepłukać. Wodę i mleko migdałowe przelać do garnka, zagotować, dodać kaszę jaglaną i gotować pod przykryciem przez ok. 20 minut. Odstawić do przestygnięcia.
  2. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  3. Jabka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  4. Orzechy posiekać.
  5. Do letniej kaszy jaglanej dodać olej kokosowy, starte jabłka, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i syrop klonowy. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy. Dodać posiekane orzechy i rodzynki. Wymieszać.
  6. Formę do muffinek wyłożyć papilotami (ok. 7 sztuk – w zależności od wielkości foremek). Ciasto przełożyć do foremek, piec w piekarniku przez ok. 30 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.

Smacznego!

 

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (4 głosów)
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *