Przepis na kaszotto z warzywami

16 18 20

Kaszotto to danie jednogarnkowe, którego przygotowanie ogranicza się jedynie do pokrojenia warzyw i duszenia ich razem z kaszą na patelni. Wystarczy 20 minut wolnego czasu, by przygotować pyszne i zdrowe danie.

Składniki

Kasza jęczmienna pęczak, 3/4 szklanki, 100 g

Por, 1/2 szt., 100 g

Marchew, 2 szt.

fasolka szparagowa, 80 g

Cebula, 1/2 szt., 60 g

Czosnek, 1 ząbek

Oliwa z oliwek, 1 łyżka

Cukinia, 1/2 szt., 160 g

Sól, według uznania

Pieprz czarny, według uznania

przepis na kaszotto z warzywami

Jak przygotować kaszotto z warzywami?

  1. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać posiekaną drobno cebulę, ząbek czosnku i pokrojony w talarki por.
  2. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cukinię pokroić w kosteczkę. Wrzucić warzywa wraz z zmrożoną fasolką szparagową na patelnię i podsmażyć, co jakiś czas mieszając.
  3. Kaszę przepłukać i dodać do warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Zalać wodą i dusić pod przykryciem przez ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.
  4. Zdjąć pokrywę, smażyć jeszcze przez kilka minut aż do całkowitego odparowania wody.

Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Oceń mnie
3.5/5. Oddano 10 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone