Przepis na kaszotto z warzywami

przepis na kaszotto z warzywami
To jest łatwe Idealne na Obiad

Kaszotto to danie jednogarnkowe, którego przygotowanie ogranicza się jedynie do pokrojenia warzyw i duszenia ich razem z kaszą na patelni. Wystarczy 20 minut wolnego czasu, by przygotować pyszne i zdrowe danie.

Składniki

Kasza jęczmienna pęczak, 3/4 szklanki, 100 g

Por, 1/2 szt., 100 g

Marchew, 2 szt.

fasolka szparagowa, 80 g

Cebula, 1/2 szt., 60 g

Czosnek, 1 ząbek

Oliwa z oliwek, 1 łyżka

Cukinia, 1/2 szt., 160 g

Sól, według uznania

Pieprz czarny, według uznania

przepis na kaszotto z warzywami

Jak przygotować kaszotto z warzywami?

  1. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać posiekaną drobno cebulę, ząbek czosnku i pokrojony w talarki por.
  2. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cukinię pokroić w kosteczkę. Wrzucić warzywa wraz z zmrożoną fasolką szparagową na patelnię i podsmażyć, co jakiś czas mieszając.
  3. Kaszę przepłukać i dodać do warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Zalać wodą i dusić pod przykryciem przez ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.
  4. Zdjąć pokrywę, smażyć jeszcze przez kilka minut aż do całkowitego odparowania wody.

Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *