Przepis na kaszotto z warzywami
To jest łatwe
Idealne na Obiad
🕣 < 1 min czytania
Kaszotto to danie jednogarnkowe, którego przygotowanie ogranicza się jedynie do pokrojenia warzyw i duszenia ich razem z kaszą na patelni. Wystarczy 20 minut wolnego czasu, by przygotować pyszne i zdrowe danie.
Składniki🕣 < 1 min czytaniaKasza jęczmienna pęczak, 3/4 szklanki, 100 g
Por, 1/2 szt., 100 g
Marchew, 2 szt.
fasolka szparagowa, 80 g
Cebula, 1/2 szt., 60 g
Czosnek, 1 ząbek
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Cukinia, 1/2 szt., 160 g
Sól, według uznania
Pieprz czarny, według uznania
Kasza jęczmienna pęczak, 3/4 szklanki, 100 g
Por, 1/2 szt., 100 g
Marchew, 2 szt.
fasolka szparagowa, 80 g
Cebula, 1/2 szt., 60 g
Czosnek, 1 ząbek
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Cukinia, 1/2 szt., 160 g
Sól, według uznania
Pieprz czarny, według uznania
Jak przygotować kaszotto z warzywami?
- Na patelni rozgrzać oliwę i dodać posiekaną drobno cebulę, ząbek czosnku i pokrojony w talarki por.
- Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cukinię pokroić w kosteczkę. Wrzucić warzywa wraz z zmrożoną fasolką szparagową na patelnię i podsmażyć, co jakiś czas mieszając.
- Kaszę przepłukać i dodać do warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Zalać wodą i dusić pod przykryciem przez ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.
- Zdjąć pokrywę, smażyć jeszcze przez kilka minut aż do całkowitego odparowania wody.
Smacznego!
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach