Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Pierś z kurczaka ze szpinakiem, serem Mozzarella oraz pomidorami i bazylią to idealna propozycja obiadowa. Jest to proste oraz szybkie w przygotowaniu danie, które urozmaici Wasz jadłospis.
Pierś z kurczaka 1 sztuka
Szpinak świeży 100 g
Ser Mozzarella 4 plastry
Pomidor 4 plastry
Bazylia świeża
Czosnek 2 ząbki
Sposób przygotowania:
Pierś natrzeć ziołami, pieprzem oraz ostrą papryką. Odstawić na 20 minut, a następnie usmażyć na grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Szpinak lekko poddusić wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz świeżą bazylią, dodać gałkę muszkatołową i pieprz, całość dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć grillowaną pierś, szpinak, plastry sera oraz pomidory. Całość posypać ziołami. Zapiekać około 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego !