Przepis na babeczki z kawałkami czekolady

Przepis na babeczki z kawałkami czekolady
To jest łatwe Idealne na Podwieczorek

Kto z nas nie lubi czekolady? Proste i szybkie w przygotowaniu babeczki z kawałkami czekolady to idealny pomysł na deser zarówno na co dzień, jak i od święta. W dodatku ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Składniki

Mąka owsiana 1,5 szklanki, 250 g

Kakao 16 % 0,5 szklanki, 50 g

Sól 1/4 łyżeczki

Soda oczyszczona 1 łyżeczka

Ksylitol 1/2 szklanki

Mleko 1,5% 1/2 szklanki

Woda 1/2 szklanki

Syrop klonowy 1/4 szklanki

Olej kokosowy 3 łyżki

Orzechy włoskie garść, 30 g

Czekolada gorzka 4 kostki

Przepis na babeczki z kawałkami czekolady

Jak przygotować babeczki z kawałkami czekolady

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Foremkę do muffinek wyłożyć kokilkami.

W dużej misce przesiać razem suche składniki: mąkę owsianą, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać.

Mleko i wodę podgrzać w garnku. Olej kokosowy rozpuścić. W osobnej misce połączyć wodę, mleko, olej kokosowy, ksylitol i syrop klonowy.

Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać.

Orzechy i czekoladę posiekać, dodać do ciasta, wymieszać.

Przygotowane ciasto przełożyć do foremek, wypełniając je do ¾ objętości. Piec przez 20 minut.

Wystudzić. Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *