Przepis na grillowane mini burgery

To jest średnie Idealne na Kolacja
🕣 < 1 min czytania

Sezon grillowy uważam za otwarty !

Macie już dość nudnych piersi z kurczaka i kiełbasek ? Polecam Wam grillowane mini burgery, czyli znakomitą, pożywną oraz pełnowartościową przekąskę, która doskonale sprawdzi się na Waszych stołach. Mini burgery możecie przygotować zarówno na grillu ogrodowym, jak i przyrządzić je jako przystawkę na patelni grillowej w domu.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Przepis na 7 sztuk

Kotlety: 

Pierś z kurczaka (250 g)

Otręby pszenne  – 5 łyżek

Jajko – 1 sztuka

Czosnek – 2 ząbki

Cebula – 1/2 sztuki

Pieprz Cayenne

Sól

Pozostałe składniki:

Pomidor – 2 sztuki

Cebula – 1 sztuka

Cukinia – 1 sztuka

Ser Mozzarella – 1 opakowanie

Sałata – 2 listki

Pieczarki (małe) – 7 sztuk

Zioła prowansalskie

Pieprz czarny

0/5 (0 Reviews)

P1090357

 

Sposób przygotowania:

Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy otręby pszenne, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, a następnie je grillujemy.

Cukinię, pomidory oraz cebulę kroimy w plastry. Pieczarki dokładnie czyścimy. Warzywa przyprawiamy suszonymi ziołami oraz pieprzem, a następnie grillujemy. Na patyczki nabijamy grillowane warzywa oraz mięso, dodajemy plaster sera Mozzarella i sałatę. Przekąskę podajemy na gorąco.

P1090356

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *