Opinie
Napisz swoją opinię
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Okres przedświąteczny kojarzy mi się z gorącą czekoladą, dlatego postanowiłam wykonać jej mniej kaloryczną wersję, dzięki czemu nawet osoby na dietach redukcyjnych będą mogły sobie pozwolić na taki deser 🙂
Mleko 2% 1 szklanka
Czekolada gorzka 3 kostki
Kakao (naturalne) – 1 łyżka
Miód 1 łyżeczka
Imbir
Gałka muszkatołowa
Laska wanilii – 1/4 sztuki
W garnku podgrzać mleko, dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, miód, kakao oraz przyprawy (po szczypcie). Całość podgrzać, dokładnie razem wymieszać. Czekoladę podawać na gorąco.
Smacznego !
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Bądź na bieżąco, nie przegap okazji bycia zdrowym!
Fajny przepis ,no a jeśli mamy alergię na mleko i mleko w proszku 🙁 to czym możemy zamienić