Produkty spożywcze
Mleczko kokosowe – przepis, właściwości i zastosowanie
Wyciągnij z kokosa to, co najlepsze i urozmaić swoje dania.…
Indeks i ładunek glikemiczny – definicja i wpływ na zdrowie
Pojęcie indeksu i ładunku glikemicznego w ostatnim czasie wzbudza coraz…
Papryka peperoni – wartości odżywcze, właściwości i sposoby jedzenia
Papryka peperoni idealnie sprawdza się do wszelkiego rodzaju dań. Jej…
Suszone pomidory. Właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Suszone pomidory pasują do wielu dań. Dla wielbicieli ich smaku…
Dopamina i jej źródła w produktach spożywczych
Czy wiesz, że niektre produkty zawierają czyste szczęście? Spraw, aby…
Wypieki z ciasta głęboko mrożonego – produkcja i regulacje prawne
Zdarza Ci się skusić na ciepłe pieczywo z supermarketu? Uważaj…
Kokos – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Kokos posiada niezwykle twardą skorupę, czy warto męczyć się i…
Owoce jagodowe – właściwości i zastosowanie
Borówki, poziomki, jagody, jeżyny czy maliny – któż z nas…
Łosoś – charakterystyka, występowanie, hodowla i sposób przygotowania
Łosoś jest określany jako tłusta i zdrowa ryba, o dużej…
Kumys – produkcja, wartość odżywcza, właściwości
Poznaj niezwykłe właściwości lecznicze kumysu. Znany już od wieków w…