Produkty spożywcze
Zielony przewodnik – czyli jaką sałatę wybrać?
Porównujemy sałaty pod względem wyglądu i wartości odżywczych. Do Ciebie…
W proszku, w tabletkach, mrożone, liofilizowane – które jagody acai wybrać?
Świeżych owoców w Polsce niestety nie dostaniem, ale za to…
Tuńczyk – charakterystyka, wartości odżywcze, sposób przygotowania
Tuńczyk kojarzy się nam głównie z metalową puszką, w której…
Dzika róża – właściwości, zastosowanie
Dzika róża to potężne źródło witaminy C, a oprócz tego…
Natto – właściwości i zastosowanie sfermentowanej soi
Natto, czyli sfermentowana soja to danie podawane na co dzień…
O niebanalnych owocach. Zachwycą Cię smakiem i wyglądem
Owoce przybierają czasami bajkowe kształty. Wówczas idealnie sprawdzają się jako…
Papryka to źródło zdrowia i smaku!
Kolorowe papryki pasują prawie do każdego dania. Mogą osłodzić bądź…
Surowa, organiczna, ciemna, słodzona stewią – nowości w wyrobach czekoladowych
Surowa, wyprodukowana wyłącznie z organicznych składników czy ciemna z ogromną…
Czarna i czerwona porzeczka – właściwości, zastosowanie
Czy czarna i czerwona porzeczka to ten sam owoc? Jakie…
Śledź – występowanie, charakterystyka, wartości odżywcze, zastosowanie, przepisy
Śledź jest rybą, która kojarzy się nam szczególnie z okresem…