Produkty spożywcze
Kiszonki – właściwości naturalnych probiotyków i przepis na ogórki kiszone
Kiszonki posiadają bardzo wiele pozytywnych dla organizmu ludzkiego substancji. Poza…
Grzyby – poznajmy ich zalety i wady oraz cenne składniki
Myślisz, że grzyby nie posiadają w sobie nic cennego oprócz…
Żurawina zamiast jagody goji – czyli polskie zamienniki superfoods
,,Nie wystarczy jeść, trzeba się odżywiać” – doskonale o tym…
Dlaczego pszenica twarda jest lepsza od innych?
Z pewnością nieraz widzieliście na półkach sklepowych makarony wykonane z…
Egzotyczne gatunki przypraw urozmaicą Twoją kuchnię
Na innych kontynentach znane równie dobrze jak pieprz w Europie.…
Palcohol – skład, właściwości i zagrożenia wynikające ze spożywania alkoholu w proszku
Jego sprzedaż podlega takim samym ograniczeniom jak wszystkie napoje wyskokowe.…
Pomidor malinowy – właściwości, witaminy, wartości odżywcze i przepis na sałatkę
Malinowe pomidory idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek. Posiadaja…
Papryka chili – właściwości, odmiany, zastosowanie oraz przepis na piekielny sos
Dla smakoszy ostrych dań to niezastąpiona przyprawa. Papryczka chili wzbogaci…
Agrest. Właściwości, witaminy i zastosowanie
Często spotykany na działkach i przydomowych ogródkach krzew agrestu skrywa…
Płatki gryczane. Właściwości, wartości odżywcze i niezawodny przepis na śniadanie
Płatki gryczane to niezwykle zdrowy produkt zbożowy. Ugotowane na mleku…