Produkty spożywcze
Ocet ryżowy – właściwości. Jak go zrobić? Czym zastąpić ocet ryżowy?
Ocet ryżowy wykorzystywany jest nie tylko do sushi, ale również…
Zakwas z buraków – właściwości, przepis, do picia. Co zrobić z zakwasu z buraków?
Kiszenie jest jedną z najzdrowszych metod zabezpieczania żywności przed zepsuciem....
Koper włoski – właściwości, cena, gdzie kupić, przepisy
Obecnie wiemy, że większość surowców roślinnych zaliczanych do przypraw zawiera…
Ser parmezan – właściwości, kalorie, cena. Czym zastąpić parmezan?
W słonecznej Italii, w regionach: Parma, Emilia-Romania, Modena, Bolonia oraz...
Masło migdałowe – właściwości, przepisy. Jak zrobić masło migdałowe?
Migdały zaliczane są do najzdrowszych orzechów na świecie, ponieważ cechuje...
Karmienie po cesarce – dieta. Jak pobudzić laktację po cesarce?
Problemy związane z karmieniem mogą dotknąć każdą kobietę, nie tylko…
Kurki grzyby – jak rozpoznać, oczyścić, przyrządzić? Dania z kurkami
Kurki należą do bardzo aromatycznych grzybów, są smaczne i chętnie…
Makaron sojowy – indeks glikemiczny, kalorie, przepisy. Jak gotować makaron sojowy?
Makaron sojowy to produkt kojarzący się ściśle z kuchnią azjatycką....
Słodycze dla dzieci – przepisy. Jak zmniejszyć apetyt na słodycze?
Powszechnie wiadomo, że spożywanie cukru zwiększa ryzyko próchnicy u dzieci,…
Kokos – właściwości, wiórki i płatki kokosowe. Jak otworzyć kokosa?
Kokos już w czasach starożytności wykorzystywany był jako bardzo skuteczny…