Odżywianie
Jak zrobić syrop klonowy? Indeks glikemiczny, kalorie, cena. Gdzie kupić syrop klonowy?
W obecnych czasach coraz więcej osób uzależnionych jest od smaku…
Aloes do picia – właściwości, zastosowanie. Czy aloes do picia wspomaga odchudzanie?
Aloes jest niezwykłą rośliną będącą źródłem cennych substancji dla naszego…
Co to jest thermomix, jakie ma funkcje i czy warto go kupić?
Thremomix to urządzenie wielofunkcyjne, które może stać się ogromną pomocą…
Co to jest tofu? Z czym jeść i jak przygotować tofu?
Soja należy do roślin strączkowych. Cechuje się wysoką zawartością białka,…
Zaburzenia elektrolitowe. Jak uzupełnić elektrolity domowym sposobem?
Zaburzenia elektrolitowe często powiązane są z odwodnieniem, na które szczególnie…
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny
Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są…
Kiełki rzodkiewki – właściwości. Jak wyhodować kiełki rzodkiewki?
Kiełki rzodkiewki są nie tylko wspaniałym dodatkiem do kanapki, ale…
Kiełki fasoli mung – właściwości i przepisy
Zdrowa dieta jest jednym z kluczowych elementów dobrego samopoczucia. Prawidłowo…
Mleko owcze – właściwości. Czy mleko owcze zawiera laktozę?
Obecnie na rynku mamy do dyspozycji nie tylko mleko krowie,…
Masło ghee – gdzie kupić, cena. Jak zrobić masło ghee?
Zdrowe tłuszcze ze względu na swoje właściwości powinny wzbudzać wiele…