Odżywianie
Właściwości czarnego ryżu. Jak gotować czarny ryż?
Biały ryż jest najczęściej wybieranym gatunkiem ryżu, jednakże równie dużą...
Poziomka i liście poziomki. Właściwości lecznicze liści poziomki
Owoce leśne to bogactwo witamin i antyoksydantów. Co kryją w...
Kolba kukurydzy – odmiany, właściwości, trawienie. Ile gotuje się kukurydzę?
Złocista i kształtna kolba kukurydzy jest znana i uprawiana na...
Guma arabska – zastosowanie i szkodliwość. Czy guma arabska jest zdrowa?
W obecnych czasach większość produktów spożywczych zawiera w sobie substancje...
Odmiany i właściwości czereśni. Ile kalorii mają czereśnie? Sok, nalewka i kompot z czereśni
Sezon na czereśnie jest krótki, natomiast korzyści zdrowotne jakie niesie...
Brukiew – właściwości, gdzie kupić, cena, przepisy
Brukiew wielu starszym osobom nie kojarzy się dobrze, gdyż za...
Zastosowanie chlorku magnezu – do picia, do kąpieli, na stawy
Chlorek magnezu (MgCl2) to sól magnezowa, która obficie występuje w...
Co to jest taksyfolina? Skutki uboczne stosowania taksyfoliny
W ostatnich latach rynek suplementów znacząco się rozwinął. Jednym z...
Korzeń kudzu – działanie i dawkowanie. Przeciwwskazania i skutki uboczne korzenia kudzu
Kudzu jest surowcem stosunkowo słabo znanym w Polsce. Jego działanie...
Jak ugotować bób? Przepisy na dania z bobem! Czy bób jest zdrowy?
Nadszedł czas na bób! Na półkach sklepowych ten produkt zaczął...