Odżywianie
Jakie wartości odżywcze ma smalec z fasoli? Jak zrobić smalec z fasoli?
Lekki, ale sycący. Poza tym kremowy, pełen cennych składników odżywczych,…
Kasza kukurydziana – właściwości, przepisy. Jak gotować kaszę kukurydzianą?
Kasza kukurydziana to produkt doskonale znany zwłaszcza w Ameryce, gdzie…
Poznajmy właściwości zsiadłego mleka. Jak zrobić zsiadłe mleko i z czym je jeść?
Nasze babcie stosowały pewne produkty przez lata. Jedne z nich…
Mąka z tapioki – właściwości, zastosowanie i przepisy
Mąka z tapioki jest wytwarzana z bulw manioku jadalnego (Manihot…
Co to jest agar-agar? Gdzie kupić, cena i przepisy z agar-agar
Bogaty w mikroelementy agar-agar jest popularny w szczególności wśród wegetarian.…
Sok z selera – właściwości. Jak zrobić sok z selera?
Seler jest warzywem bardzo dobrze znanym w Polsce. Uznawany jest…
Pasta tahini – właściwości, cena, gdzie kupić. Jak zrobić tahini i do czego je wykorzystać?
Pasta tahini może stanowić zarówno dodatek do wielu potraw, jak…
Masło kakaowe – właściwości, zastosowanie
Masło kakaowe raczej przywołuje przyjemne myśli – o słodkim smaku…
Kawa z masłem – efekty. Czy kawa z masłem wspomaga odchudzanie?
Kawa z masłem, inaczej bulletproof, doceniana jest przez wiele osób…
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość
Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez…