Odżywianie
Ser owczy – właściwości. Czy ser owczy jest zdrowy?
Mleko owcze jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych niezbędnych…
Czerwone banany – właściwości. Jak jeść czerwone banany?
Banany to jedne z najczęściej spożywanych owoców na świecie. Zawierają…
Co to jest kawa kuloodporna i jaki ma skład?
Kawa kuloodporna, czyli kawa z masłem i olejem? Brzmi mało…
Co to jest olej z kryla? Właściwości i działanie oleju z kryla
Korzystne działanie kwasów omega-3 na organizm człowieka jest wszystkim powszechnie…
Kasza pęczak – właściwości, indeks glikemiczny. Kasza pęczak a odchudzanie
Kasza pęczak jest bardzo dobrze znana w polskich praktykach kulinarnych.…
Dekstroza – szkodliwość i skutki uboczne
Dekstroza jest inną nazwą dla powszechnie znanej glukozy. Jakie właściwości…
Właściwości kiełków lucerny. Hodowla kiełków lucerny
Kiełki nasion kwiatu lucerny przynoszą wiele korzyści zdrowotnych, charakteryzują się…
Sok z rokitnika – właściwości, dawkowanie, przeciwwskazania. Jak zrobić sok z rokitnika?
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides) to liściasty i dwupienny krzew o…
Mąka kokosowa – właściwości i zastosowanie. Fit przepisy z mąką kokosową
Co warto wiedzieć o mące kokosowej? Pomaga czy szkodzi? Sprawdź…
Sól kłodawska – skład, cena, gdzie kupić. Właściwości soli kłodawskiej
Kopalnia soli w Kłodawie powstała w 1949 roku. Kłodawski wysad…