Odżywianie
Zastosowanie nasion chia – przepisy. Nasiona chia dla dzieci
Nasiona chia coraz częściej pojawiają się na sklepowych półkach. Co...
Sok z pietruszki – natki i korzenia. Właściwości soku z pietruszki
Jakie właściwości posiada sok z pietruszki? Jak go przyrządzić? Pietruszka…
Mąka kasztanowa – właściwości, cena, przepisy
Po mące z migdałów, nasion amarantusa czy ciecierzycy przyszedł czas…
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie…
Sulforafan – działanie. Sulforafan a helicobacter pylori
Codzienna dieta człowieka, która obfituje w owoce i warzywa dostarcza…
Kalmary – właściwości, cena. Jak przyrządzić kalmary?
Kalmary z pewnością niezbyt często pojawiają się na polskich stołach.…
Czubryca – skład, właściwości, zastosowanie
Czubryca na stałe przyjęła się w naszej kuchni, choć wywodzi…
Mąka z ciecierzycy – właściwości, cena, przepisy
Kilka lat temu w sklepie dostępne były tylko mąki pszenne,…
Karczochy – właściwości, przeciwwskazania. Jak przygotować karczochy?
Wraz z przyjściem wiosny pojawiają się świeże i sezonowe warzywa.…
Jogurt grecki – skład, właściwości, przepisy
Jogurt typu greckiego zdobywa coraz większą popularność, a na rynku...