Odżywianie
8 powodów dla których warto codziennie jeść pestki dyni
Nie od dziś wiadomo, że dieta zdrowego człowieka powinna być...
Alkohol – warto wiedzieć, z czym nie można go łączyć
Brak wiedzy na temat wpływu łączenia alkoholu z produktami spożywczymi...
Samopsza – właściwości. Mąka z pszenicy samopszy
Samopsza, podobnie jak płaskurka, przyczyniła się do rozwoju naszej cywilizacji....
Cytrynian sodu – właściwości, działanie, zastosowanie. Szkodliwość cytrynianu sodu
Sama nazwa „cytrynian sodu” niewiele mówi komuś, kto nie był...
Melasa – karobowa, trzcinowa, buraczana. Właściwości melasy
Melasa, czyli produkt uboczny produkcji cukru, przypomina miód – ma...
Płaskurka – właściwości. Mąka i otręby z płaskurki
Płaskurka to odmiana dobrze znanego nam zboża – pszenicy i...
Sardynki – właściwości. Czy sardynki w puszce są zdrowe?
Mięso i jego przetwory nie są jedynym źródłem białka w...
Co to jest wok? Wok ceramiczny, żeliwny, ze stali węglowej. Czy dania z woka są zdrowe?
W dzisiejszych czasach, dzięki wysokorozwiniętemu transportowi mamy dostęp nie tylko...
Wiśnie – odmiany, właściwości. Wiśnie suszone, mrożone. Przetwory z wiśni
Wiśnie znane są nam od wielu lat. Goszczą one w...
Ketchup – skład, kalorie. Ketchup z cukinii i dyni
Ketchup obok musztardy oraz majonezu, to jeden z najpopularniejszych sosów...