Odżywianie
Drób – rodzaje i właściwości. Czy indyk jest zdrowszy od kurczaka?
Na przestrzeni lat obserwuje się wzrost spożycia mięsa. W przypadku...
Co to jest falafel? Falafel z ciecierzycy, bobu i soczewicy
Regionalna kuchnia krajów arabskich wyróżnia bogactwo różnorodnych, aromatycznych przypraw korzennych,...
Sok z wiśni – właściwości. Na co pomaga sok z wiśni?
Lato to czas, w którym owoców jest pod dostatkiem. Na...
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie...
Fasolka szparagowa – odmiany, witaminy, indeks glikemiczny. Przepisy fit z fasolki szparagowej!
Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo strączkowe, ciepłolubne, które w...
Co to jest sorbitol? Właściwości i zastosowanie sorbitolu
Gruszki, truskawki, maliny i jabłka to tylko niektóre owoce zawierające...
Endywia – właściwości, przepisy. Co to jest endywia?
Endywia Jednoroczne warzywo należące do rodziny astrowatych. Jej częścią jadalną...
10 produktów, które zawierają najwięcej cynku
Cynk jest jednym z wielu mikroelementów potrzebnych naszemu organizmowi do...
Cukier i jego wpływ na nasze zdrowie. Jak pokonać uzależnienie od cukru?
Cukier stanowi główne źródło energii dla naszego organizmu. Ze względu...
Co jeść przed snem? Które pokarmy są dobrym, a które są złym wyborem przed snem?
Dyskusja na temat tego, o której godzinie należy jeść kolację...