Odżywianie
Jak ugotować młodą kapustę? Właściwości młodej kapusty
Kapusta zaliczana jest do grupy warzyw krzyżowych, które są bogatym...
Kwasy omega-3, -6, -9, – na co pomagają i jak je dawkować?
Kwasy tłuszczowe z chemicznego punktu wiedzenia to kwasy monokarboksylowe, gdzie...
Mleko kokosowe – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie
Mleko kokosowe, czy raczej mleczko kokosowe, od razu kojarzy się...
Kiszone pomidory – właściwości i zastosowanie. Jak zrobić kiszone pomidory?
Kiszenie to jedna z najstarszych metod przechowywania żywności. Jej zalety...
Wegański majonez – skład. Jak zrobić wegański majonez?
Zrezygnowanie z produktów zwierzęcych, takich jak jaja czy mleko wydaje...
Karczochy – przepisy. Najlepsze przepisy na karczochy
Jadalną częścią karczocha są jego pąki. Świeżo zebrane pąki podawane...
Karczoch zwyczajny – właściwości lecznicze i zastosowanie
Karczoch zwyczajny jest uważany za jedno z najstarszych warzyw na...
Co zrobić z buraków? Buraki na obiad, pieczone, do słoików
Buraki są warzywami powszechnymi i bardzo dobrze znanymi przez mieszkańców...
Szczypiorek – uprawa, właściwości i witaminy. Czy można mrozić szczypiorek?
Szczypiorek znany jest w wielu miejscach na świecie. Występuje w...
Gruszka a odchudzanie. Jakie witaminy ma gruszka?
Gruszki swoim kształtem przypominają figurę kobiety, a Panie które nie...