Drób – rodzaje i właściwości. Czy indyk jest zdrowszy od kurczaka? Na przestrzeni lat obserwuje się wzrost spożycia mięsa. W przypadku...Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Fenyloalanina – działanie i występowanie Aminokwasy stanowią grupę związków niezwykle istotnych biologicznie, wchodzą bowiem w…dietetyk kliniczny Tomasz Chudzińskiponad miesiąc temu Więcej
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są…Jakub Wiącekponad miesiąc temu Więcej
Mięso z kaczki – właściwości. Przepis na kaczkę Czy mięso z kaczki jest zdrowe? Jakie ma właściwości? Przepis…Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Mięso z królika – właściwości, potrawy. Potrawka z królika dla dzieci Osobom przestrzegającym zasad zdrowego żywienia zaleca się spożywanie chudych mięs…Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej
Wędliny tradycyjne i dojrzewające. Jak przechowywać wędliny? Okres przygotowań do świąt czy to Wielkiej Nocy czy Bożego…Dominika Guzikponad miesiąc temu Więcej
Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso? Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i…Karolina Ruszkiewiczponad miesiąc temu Więcej
Zepsute mięso – jak rozpoznać, zagrożenia. Czy zamrożone mięso może się zepsuć? Zapewne niektórym z was, zdarzyło się kiedyś włożyć na sam…Dominika Suślikponad miesiąc temu Więcej
Cielęcina – właściwości. Cielęcina dla dziecka. Jak przyrządzić cielęcinę? Cielęcina w polskich domach występuje bardzo rzadko, ponieważ mięso to…Magdalena Olejnikponad miesiąc temu Więcej
Wołowina – części, wartości odżywcze, przepisy. Czy wołowina jest zdrowa? Wołowina jest mięsem uznawanym za szlachetne. Łatwo ją rozpoznać po...Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej