Zepsute mięso – jak rozpoznać, zagrożenia. Czy zamrożone mięso może się zepsuć? Zapewne niektórym z was, zdarzyło się kiedyś włożyć na sam… Dominika Suślik ponad miesiąc temu Więcej
Drób – rodzaje i właściwości. Czy indyk jest zdrowszy od kurczaka? Na przestrzeni lat obserwuje się wzrost spożycia mięsa. W przypadku... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Fenyloalanina – działanie i występowanie Aminokwasy stanowią grupę związków niezwykle istotnych biologicznie, wchodzą bowiem w… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Mięso z kaczki – właściwości. Przepis na kaczkę Czy mięso z kaczki jest zdrowe? Jakie ma właściwości? Przepis… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Mięso z królika – właściwości, potrawy. Potrawka z królika dla dzieci Osobom przestrzegającym zasad zdrowego żywienia zaleca się spożywanie chudych mięs… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Wędliny tradycyjne i dojrzewające. Jak przechowywać wędliny? Okres przygotowań do świąt czy to Wielkiej Nocy czy Bożego… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso? Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i… Karolina Ruszkiewicz ponad miesiąc temu Więcej
Cielęcina – właściwości. Cielęcina dla dziecka. Jak przyrządzić cielęcinę? Cielęcina w polskich domach występuje bardzo rzadko, ponieważ mięso to… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Wołowina – części, wartości odżywcze, przepisy. Czy wołowina jest zdrowa? Wołowina jest mięsem uznawanym za szlachetne. Łatwo ją rozpoznać po... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej