Cukier waniliowy a cukier wanilinowy – różnice i wpływ na zdrowie Czy zwracasz uwagę na to, jaki cukier kupujesz – waniliowy… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Jaggery, czyli właściwości mało popularnego zamiennika cukru białego Jaggery – cukier palmowy używany w kuchni Dalekiego Wschodu. Jak… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Słodziki – wady i zalety zamienników cukru Coraz więcej z nas szuka jednak alternatywy dla białych kryształów,… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Na długie wyprawy wakacyjne zabierz ze sobą suszone owoce! Wakacje to czas urlopów i odpoczynku. Jednak niektórzy wolą wakacje… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Sukraloza – słodzik, którego lepiej nie mieć w organizmie Wyścig producentów żywności, chcących stworzyć produkt idealny, czyli smaczny i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Unikaj produktów zawierających aspartam! Produkty „zero”, „light” swoją niską kaloryczność zawdzięczają głównie zamiennikom cukru.… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Cukier może leczyć – poznajcie właściwości lecznicze cukru brzozowego! Czy cukier może być dobry? Na pewno lepszy jest brązowy… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Domowe sposoby na piękną cerę – peelingi i maseczki Wygląd zewnętrzny jest ważny dla większości osób. Marzymy o tym,… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Dieta na dobry nastrój. Co jeść, aby cieszyć się dobrym samopoczuciem? Dobre samopoczucie jest odzwierciedleniem prawidłowego żywienia. Jeśli w naszej diecie… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Wzór na obliczenie indywidualnej glikemii daje nowe spojrzenie na otyłość Naukowcy z Instytutu Nauki Weizmanna przeprowadzili badania, które wykazały bardzo… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej