Jaggery, czyli właściwości mało popularnego zamiennika cukru białego Jaggery – cukier palmowy używany w kuchni Dalekiego Wschodu. Jak… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Słodziki – wady i zalety zamienników cukru Coraz więcej z nas szuka jednak alternatywy dla białych kryształów,… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Sukraloza – słodzik, którego lepiej nie mieć w organizmie Wyścig producentów żywności, chcących stworzyć produkt idealny, czyli smaczny i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Unikaj produktów zawierających aspartam! Produkty „zero”, „light” swoją niską kaloryczność zawdzięczają głównie zamiennikom cukru.… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Cukier może leczyć – poznajcie właściwości lecznicze cukru brzozowego! Czy cukier może być dobry? Na pewno lepszy jest brązowy… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Domowe sposoby na piękną cerę – peelingi i maseczki Wygląd zewnętrzny jest ważny dla większości osób. Marzymy o tym,… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Sukraloza – właściwości, skutki uboczne i zastosowanie Konsumenci nie są w pełni przekonani co do pozytywnego oddziaływania… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Erytrol – występowanie, otrzymywanie, właściwości i zastosowanie Lepsza alternatywa dla cukru, czy szkodliwy dla zdrowia słodzik? Poznajcie… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Biała śmierć – wyeliminuj zagrożenie Wszystko o substancji, która wciąga, nęci, uzależnia od siebie i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
6 korzyści płynących z ograniczenia spożywania cukru Dużo się ostatnio mówi o ograniczeniu spożywania cukru w diecie.… Karolina Kowalska ponad miesiąc temu Więcej