Cukier biały kontra brązowy. Zobaczmy, który jest zdrowszy i ma bogatszy skład Cukier biały czy brązowy, trzcinowy, a może buraczany, rafinowany lub… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Cukier Cukier spożywczy to nazwa sacharozy produkowanej przede wszystkim z trzciny... BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Fruktoza. Właściwości, indeks glikemiczny, kalorie i występowanie Spożywać czy unikać? W końcu to cukier prosty, który łatwo… Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu Więcej
Cała prawda o fruktozie i jej wpływie na cholesterol Źródłem fruktozy są nie tylko owoce. Dowiedz się o niej… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Fruktoza zamiast cukru dla cukrzyka, ale czy na pewno? Fruktoza to jeden z cukrów prostych. Znajdujemy ją przede wszystkim… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Cukier kokosowy. Poznajmy jego właściwości Cukier o ciekawym smaku i bogatym składzie. Stanowi zdrowszą wersję… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Naturalne konserwanty dodawane do żywności Nie wszystkie konserwanty są niezdrowe. Niektóre z nich posiadają nawet… Emilia Muchowska ponad miesiąc temu Więcej
Zdrowy styl życia to mój wybór! Styl życia to nie tylko zmiana odżywiania, ale to wybór… Marta Florczak ponad miesiąc temu Więcej
Miód, cukier trzcinowy czy fruktoza? Jakie słodycze dla cukrzyka? Cukrzyca to choroba metaboliczna, w której bardzo ważne jest ograniczenie… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Pomiar stężenia glukozy we krwi, czyli krótka instrukcja obsługi glukometru Jak zmierzyć poziom cukru we krwi? Jaki glukometr wybrać? Rynek… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej