Cukier inwertowany – co to jest? Czy cukier inwertowany jest szkodliwy? Rynek spożywczy cały czas wzbogaca swój asortyment m.in. o produkty... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Rodzaje cukru. Skutki uboczne nadmiaru cukru w diecie Cukier, podobnie jak wiele innych produktów spożywczych, wzbudza niemałe kontrowersje.... Paulina Żurek ponad miesiąc temu Więcej
Cukier i jego wpływ na nasze zdrowie. Jak pokonać uzależnienie od cukru? Cukier stanowi główne źródło energii dla naszego organizmu. Ze względu... Karolina Ruszkiewicz ponad miesiąc temu Więcej
Czym jest cukier muscovado i czym różni się od zwykłego cukru? Wraz z rozwojem cywilizacyjnym do naszego kraju zaczęły napływać nowe… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Dekstroza – szkodliwość i skutki uboczne Dekstroza jest inną nazwą dla powszechnie znanej glukozy. Jakie właściwości… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Cukry redukujące – właściwości i źródła Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Glikemia – na czczo, po posiłku. Glikemia przygodna Glikemia jest jednym z podstawowych parametrów, które oznaczane są zazwyczaj... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol? Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Czym można posłodzić herbatę? Słodzik zamiast cukru? W ostatnich latach konsumpcja czystego białego cukru w Polsce spadła.… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej