Cukier trzcinowy – właściwości, zalety. Cukier trzcinowy a brązowy. Czy cukier trzcinowy jest zdrowy? Cukier znaleźć możemy wszędzie. Nie tylko jest to ten, którym… Marzena Kasprzak ponad miesiąc temu Więcej
Cukier we krwi – objawy podwyższonego cukru we krwi. Jak zbić cukier we krwi? Kiedy poziom cukru we krwi przekracza wartości prawidłowe można mówić… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Cukier w moczu – norma. Cukier w moczu w ciąży, u dzieci Badanie moczu jest jednym z podstawowych w diagnostyce laboratoryjnej. Jeśli... Patrycja Nawojowska ponad miesiąc temu Więcej
Hipoglikemia reaktywna – objawy, dieta Podczas gdy stężenie glukozy w osoczu krwi spadnie poniżej normy… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Lukrecja – właściwości, działanie, herbata. Lukrecja w ciąży Nazwa lukrecji wywodzi się od dwóch greckich słów „glykos” oznaczającego… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Wpływ nadmiaru cukru w diecie na stan skóry Stan cery, zarówno wygląd, jak i odżywienie, zależą od jej… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Skład i właściwości cukru waniliowego. Jak zrobić cukier waniliowy? Cukier waniliowy to dziś produkt rzadko spotykany, praktycznie zupełnie wyparty… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Niebezpieczne dla zdrowia składniki napojów gazowanych Powszechnie wiadomo, że słodkie napoje gazowane wywierają tylko negatywny wpływ… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
Naturalne zamienniki cukru – stewia, ksylitol, miód, syrop z agawy, lukrecja W celu zapobiegania występowania wielu schorzeń technolodzy żywności opracowali zamienniki… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
Tagatoza – właściwości, wpływ na zdrowie, zastosowanie, cena Tagatoza to mało znany i rzadko wykorzystywany zamiennik cukru. Mimo… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej