Domowa pieczeń na kanapki

To jest łatwe Idealne na Kolacja
🕣 < 1 min czytania

Domowa pieczeń na kanapki

Kupując w sklepie gotowe wyroby mięsne, często napotykamy się na szereg zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaków, czy barwników, jednak jest sposób, aby tego uniknąć. Polecam Wam przygotowanie własnej, domowej pieczeni z piersi z kurczaka.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Pierś z kurczaka 1 sztuka

Oliwa z oliwek 3 łyżki

Miód 1 łyżka

Czosnek 2 ząbki

Oregano

Tymianek

Zioła prowansalskie

Słodka papryka

Pieprz czarny

Sól

0/5 (0 Reviews)

pieczeń 3

Sposób przygotowania:

Mięso dokładnie umyć. Oliwę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy ( mogą być inne dowolne zioła) dokładnie razem wymieszać. Pierś obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piec w naczyniu żaroodpornym, około 45 minut w 180 stopniach.

pieczeń 2

Podawać jako wędlinę na kanapki. Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (1 głosów)
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *