Produkty spożywcze
Miód wrzosowy – właściwości lecznicze, zastosowanie, działanie
Od wielu setek lat ceniony za swe niezwykłe właściwości i…
Miód gryczany – właściwości lecznicze i zdrowotne
Szeroko dostępny i nielubiany przez wielu ze względu na swój…
Czym różni się sok, nektar i napój
Co wybrać, kiedy półki sklepowe uginają się od wszelakich napojów…
Kasza jaglana i jej właściwości, a wpływ na odchudzanie
Kasza jaglana przyrządzana z prosa jest najzdrowszą wśród kasz, lecz…
Imbir dobry na wszystko – na przeziębienie, kaszel i odchudzanie
Ta znana od dawna roślina słynie ze swych leczniczych właściwości…
Jakie właściwości zdrowotne ma kawa?
Obecnie kawa ma opinię dość dyskusyjnego napoju, który zdobył swoich…
Sól morska a sól kuchenna – właściwości i zastosowanie
Powszechnie wiadomo, że sól jest szkodliwa i słyszymy o tym…
Awokado – właściwości zdrowotne i odżywcze
Ten zielony owoc niezbyt często gości na naszych stołach. A…
Jeżyny – właściwości lecznicze, zastosowanie
Jeżyny pojawiając się na krzewach żegnają lato. Możemy cieszyć się…
Kukurydza – amerykańskie ziarno opanowało świat
Jest bogatym źródłem witamin i błonnika, a do tego nie…