Produkty spożywcze
Miód, cukier trzcinowy czy fruktoza? Jakie słodycze dla cukrzyka?
Cukrzyca to choroba metaboliczna, w której bardzo ważne jest ograniczenie…
Etykiety spożywcze – jak je czytać, aby nie zostać oszukanym?
Czytanie etykiet przy półce sklepowej niestety nie jest powszechne. Zazwyczaj…
Parówki – z czego są zrobione, ile mają kalorii i…czy są zdrowe?
Dobre na śniadanie i jako przekąska. Klasyczne, z serem czy…
Dietetyczne, owocowe – czy chipsy mogą być zdrowe?
Czy chipsy mogą być zdrowe? Jak przygotować zdrową, chrupiącą przekąskę?
Rośliny strączkowe w diecie
Rośliny strączkowe mają wiele cennych wartości odżywczych i wcale nie…
Mąki bezglutenowe – nie tylko dla chorych na celiakię
Pszenna i żytnia, to najpopularniejsze z mąk, ale jest mnóstwo…
Dynia – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Im większy, tym lepszy? Dynia to nie tylko różnorodne kształty…
Smażenie bez tłuszczu a … zdrowe smażenie na oleju
Smażenie na tłuszczu wcale nie musi być niezdrowe. Jednak czy…
Miód spadziowy – jak i z czego powstaje, właściwości i zastosowanie
Czy wiesz skąd bierze się przekonanie w społeczeństwie, że miód…
Miód akacjowy – właściwości i wartości odżywcze
Miód akacjowy znany jest głównie ze swojej rozkosznej słodyczy oraz…