Produkty spożywcze
Czerwona, brązowa, czarna, zielona i żółta, czyli rodzaje mało popularnej soczewicy
Soczewica jest jeszcze mało popularną rośliną. Warto ją jednak wprowadzić…
Właściwości, skład i odmiany herbat owocowych. Pić czy nie pić…
Czym różni się zwykła czarna herbata od herbat owocowych? Czy…
Skład i kaloryczność kostki rosołowej może nas zaskoczyć, wypróbujmy jej domową wersję
Bardzo popularna, niepozorna i stosowana na co dzień do wielu…
Rozmaryn lekarski to niezwykłe zioło – poznajmy jego właściwości i zastosowanie
Rozmaryn to przyprawa bardzo często używana w kuchni. Do potraw...
Miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich i jego cenne, lecznicze właściwości
Poznajmy wszystkie właściwości lecznicze miodu wrzosowego z Borów Dolnośląskich.
Entomofag – zobaczmy czy warto uwzględnić potrawy z owadów w naszym jadłospisie
Konsumpcja owadów niesie ze sobą wiele korzyści. Może to już…
Zioła łagodzące świąteczne przejedzenie
Uwielbiasz święta jednak boisz się świątecznego przejedzenia? Spokojnie, są na…
Oliwa z oliwek – rodzaje, wartości odżywcze i właściwości nektaru bogów
Oliwa z oliwek to najcenniejszy olej z dostępnych na rynku.…
Woda kokosowa – ma bogaty skład i wiele właściwości…również odchudzających!
Woda kokosowa to doskonały sposób na błyskawiczne ugaszenie pragnienia, ale…
Miód faceliowy – właściwości lecznicze i zastosowanie „królewskiego miodu”
Bakteriobójcze i ochronne działanie miodu faceliowego. Warto mieć go w…