Produkty spożywcze
Sok z czarnego bzu. Lecznicze właściwości, zastosowanie oraz przeciwwskaznia
Sok z czarnego bzu stosowany jest głównie przy przeziębieniach, kaszlu,…
Mleko sojowe. Wady i zalety tradycyjnego napoju chińskiego
Mleko sojowe wpływa łagodząco na menopauzę, obniża cholesterol, a także…
Kasza jaglana. Sposób gotowania i 6 niezawodnych przepisów na śniadanie, obiad i kolację
Kasza jaglana uważana jest za najzdrowszą z kasz. Można ją…
Młody jęczmień. Sprawdzone przepisy na każdą okazję
Młody jęczmień ma wiele właściwości, które świetnie wpływają na kondycję…
Soczewica – zastosowanie, właściwości, wartości odżywcze i wpływ na odchudzanie
Nasiona soczewicy jadalnej charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, dlatego powinny…
Siemię lniane. Zastosowanie i właściwości zdrowotne
Niesamowite właściwości siemienia zawdzięczamy składnikom i substancjom zawartym w tych…
Superfoods. Szczęśliwa trzynastka, która pomoże Ci zachować zdrowie i urodę
Superfoods to prawdziwe bomby zdrowia, które kryją w sobie wiele…
Pigwa dzięki swoim właściwościom znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni
Pigwa to owoc, który kojarzymy z różnego rodzaju przetworami, szczególnie…
Właściwości i zastosowanie olejku arganowego. Poznaj płynne złoto Maroka
Olejek arganowy, nazywany eliksirem młodości, od dawna doceniany jest za…
Czerwona, brązowa, czarna, zielona i żółta, czyli rodzaje mało popularnej soczewicy
Soczewica jest jeszcze mało popularną rośliną. Warto ją jednak wprowadzić…