Produkty spożywcze
Aronia. Posiada wiele właściwości leczniczych i jest bogatym źródłem witamin
Jeden z najmniej docenianych owoców. Jest bogactwem witamin i właściwości…
Fruktoza zamiast cukru dla cukrzyka, ale czy na pewno?
Fruktoza to jeden z cukrów prostych. Znajdujemy ją przede wszystkim…
Mleko modyfikowane – od kiedy podawać i na jakie najlepiej się zdecydować?
Oczywistym jest, że najbardziej pożądane w diecie małego dziecko jest…
Miód nawłociowy (z nawłoci) – właściwości i zastosowanie
Mało popularny, a bardzo zdrowy. Miód z powszechnie nazywanej mimozą…
Cukier kokosowy. Poznajmy jego właściwości
Cukier o ciekawym smaku i bogatym składzie. Stanowi zdrowszą wersję…
Cydr jabłkowy ma zdrowotne właściwości. Najlepiej zrobić go samemu!
Ostatnio dużą popularnością zaczął cieszyć się cydr. To napój alkoholowy…
Buraki. Warzywa o licznych właściwościach i dużej zawartości witamin
Buraki to bardzo powszechne warzywo w Polsce. któż choć raz…
Pszenna, żytnia, orkiszowa, ryżowa – czym różnią się między sobą mąki pełnoziarniste?
Coraz częściej kupujemy pełnoziarniste pieczywo, makarony oraz inne produkty typu…
Trawa jęczmienna – skład, właściwości i możliwości zastosowania
Cudowne właściwości jednej z najstarszych roślin świata.
Miód wielokwiatowy – właściwości i zastosowanie
Miód znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni. Jego właściwości z…