Produkty spożywcze
Bataty. Właściwości, składniki odżywcze i indeks glikemiczny
Słodkie ziemniaki urozmaicą twoje dania. Spróbuj a z pewnością je…
Rzodkiewka. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i wpływ na karmienie piersią
Warzywo, którego pojawienie się na straganach zwiastuje wiosnę. Bez niej…
Arabica czy robusta, czyli czym różnią się dwie najpopularniejsze odmiany kawy
W sklepie najczęściej spotykanym rodzaje kawy jest arabica bądź robusta.…
Jajka – naturalne bariery ochrony nowego życia jako fenomen matki natury
Jako kurze posiada właściwości ochronne przed czynnikami zewnętrznymi, a w…
Sposoby na urozmaicenie jajecznicy. Poznaj niezawodne przepisy!
Usmażone na patelni jajka, z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu oraz…
Steki – przyprawy, rodzaje używanych mięs i sposób ich przygotowania
Dowiedz się, jak przygotować pyszny stek, w jaki sposób i…
Ogórki kiszone. Właściwości, witaminy i sekret dobrego przepisu
Z ogórków zielonych można zrobić maseczki, okłady, sałatki i ...…
Arbuz – właściwości, składniki odżywcze oraz wpływ na karmienie piersią
Arbuz to owoc o szerokim zastosowaniu. Idealnie nadaje się jako…
Budowa jaja kurzego, obrót towarowy oraz odpowiednie warunki przechowywania
Jajko wbrew pozorom ma bardzo skomplikowaną budowę. Dowiedz się jak…
Ananas. Właściwości, wartości odżywcze i nieznane ciekawostki
Soczysty, żółty, aromatyczny owoc, którym jest ananas, można zakupić jako…