Produkty spożywcze
Lawenda w kuchni – właściwości, przykładowe zastosowania i przepisy
Lawenda to znana wszystkim i popularna roślina. Jest piękna ozdobą,…
Różne formy przyrządzania jajek oraz ich walory
Znamy już niezwykłe właściwości jajek. Posiadają one wiele cennych dla…
Orzechy laskowe. Właściwości, wartości odżywcze i kalorie
Orzechy kojarzone są głównie z ich właściwościami pozytywnie wpływającymi na…
Tłuste dodatki do piwa – dlaczego działają tak destruktywnie na sylwetkę?
Alkohol wraz z tłustymi przekąskami skutecznie może popsuć ciężko wypracowaną…
Mleczna czekolada – składniki, właściwości i wpływ na dietę
Uwielbiana przez wielu, z bakaliami, nadzieniem lub klasycznie pełnomleczna…czekolada. Smaczna…
Przepisy z jagodami acai w roli głównej
Acai na rynku spożywczym robią furorę. Jagody te skrywają w…
Popularne zamienniki cukru i tłuszczu, czyli co kryją w sobie produkty typu light
Żywność typu „light” w ostatnim czasie stała się bardzo popularna,…
Białko jaja kurzego – skład i właściwości
Jajo jako surowiec spożywczy jest fenomenalnym źródłem wielu cennych składników,…
Wino z czarnego bzu. Właściwości, zastosowanie i niezawodny przepis
Czarny bez od wielu lat był wykorzystywany jako naturalny środek…
Biała czekolada – skład, składniki odżywcze i wpływ na naszą dietę
Bywają różne jej odmiany – gorzka, mleczna, z orzechami, bakaliami.…