Produkty spożywcze
Ksylitol – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie cukru brzozowego
Szukając wartościowszego od sacharozy słodzika do deserów oraz ciepłych napojów,…
Ryż paraboiled – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Jakie wartości odżywcze niesie za sobą spożywanie ryżu parabolicznego oraz…
Stewia – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Stewia jest naturalną substancją słodzącą, kilkaset razy słodszą od zwykłego…
Czerwone pomarańcze – właściwości i zastosowanie
Kolor pomarańczowy jednoznacznie kojarzy nam się z okrągłymi, słodkimi cytrusami…
Różne gatunki ryżu – który najlepszy?
Na świecie istnieje wiele gatunków ryżu, które między sobą różnią…
Kawa – jak działa na jelito grube i potrzebę wypróżnienia?
Każdy z amatorów kawy reaguje indywidualnie na jej spożycie. Nie…
Co zamiast mięsa, czyli alternatywa dla tradycyjnego schabowego
Zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia mięso i jego…
Migdały ziemne chufa, czyli właściwości i zastosowanie orzechów tygrysich
Wywodzące się ze starożytnego Egiptu, słodkie w smaku orzechy tygrysie…
Graviola – właściwości i zastosowanie flaszowca
Graviola to zielone, peruwiańskie owoce przypominające wyglądem naszego rodzimego kasztana.…
Zdrowe produkty nie dla wszystkich bezpieczne
„Nie wszystko złoto, co się świeci” i… nie wszystko zdrowe,…