Produkty spożywcze
Tofu – skład, właściwości, przepisy. Czy tofu jest zdrowe?
Tofu jest częstym produktem wykorzystywanym w kuchni wegetariańskiej. Soja i…
Winogrona – właściwości, w ciąży. Winogrona a odchudzanie
Winogrona to owoce uprawiane od 4000 lat. Są źródłem wielu...
Jarzębina – odmiany, właściwości. Przepisy z jarzębiny
Jarzębina – na jakie schorzenia działa? Czy można się nią…
Piwo – właściwości. Piwo a odchudzanie, cukrzyca, na nerki, po treningu
Letnie wieczory wielu osobom kojarzą się z grillem przygotowanym wraz…
Herbata z lipy – właściwości, skutki uboczne. Herbata z lipy w ciąży, dla dziecka
Z jej dobrodziejstw korzystano już w starożytności, polecana jest również…
Głóg – właściwości. Nalewka, herbata, przetwory z głogu
Głóg i jego działanie lecznicze. Czy warto go stosować? Przepisy…
Jarzębina – sok, nalewka, wino. Przetwory z jarzębiny: dżem, konfitura
Jarzębina jest drzewem doskonale znanym każdemu. Można ją spotkać w...
Liść laurowy – na stawy, włosy, odchudzanie. Właściwości lecznicze liścia laurowego
Liść laurowy jest przyprawą popularnie używaną do mięs czy zup…
Piwo – rodzaje, wartości odżywcze. Czy piwo jest zdrowe?
Piwo stanowi nieodłączny element wielu kultur, a tradycja spożywania tego…
Sok z aronii – właściwości, w ciąży. Jak zrobić sok z aronii?
W dobie zainteresowania egzotycznymi owocami, modą na nasiona chia czy...