Produkty spożywcze
Mąka kukurydziana – właściwości, przepisy, cena. Skrobia kukurydziana a mąka kukurydziana
Kukurydza to jedna z najstarszych roślin uprawianych na całym świecie.…
Korzeń lukrecji – działanie. Herbata z lukrecji
Lukrecja – właściwości, przepis na herbatę. Czym się różni lukrecja…
Lubczyk – działanie, zastosowanie przyprawy. Czy lubczyk jest afrodyzjakiem?
Na co działa lubczyk? Lubczyk jako afrodyzjak
Żywność funkcjonalna – co to jest, przykłady
Żywność funkcjonalna jest pojęciem stosunkowo nowym i od niedawna pojawiającym…
Serwatka z mleka – na co pomaga? Co zrobić z serwatki?
Niepozorna serwatka, będąca produktem ubocznym produkcji sera, stanowi bogate źródło…
Pasternak – właściwości, przepisy. Krem z pasternaku
Pasternak zwyczajny z wyglądu bardzo przypomina pietruszkę zwyczajną, w związku...
Białko serwatkowe – efekty i skutki uboczne. Białko serwatkowe a odchudzanie
Jak wybrać najlepsze białko serwatkowe? Właściwości zdrowotne oraz jego możliwe…
Daktyle suszone – właściwości. Daktyle suszone a odchudzanie
Suszone daktyle są owocami zaliczanymi do bakalii, czyli produktów charakteryzujących…
Czym można posłodzić herbatę? Słodzik zamiast cukru?
W ostatnich latach konsumpcja czystego białego cukru w Polsce spadła.…
Syrop daktylowy – właściwości. Czy syrop daktylowy jest zdrowy?
Syrop daktylowy w ostatnich czasach zyskał na popularności dzięki rozpowszechnieniu…