Produkty spożywcze
Odmiany i właściwości grochu. Jak gotować groch?
Właściwości grochu. Jak gotować groch, aby nie stracił cennych składników…
Seler naciowy – właściwości, sok, przepisy. Jak jeść seler naciowy?
Seler naciowy to warzywo znane jest głównie jako wspomagacz redukcji…
Prawdziwe kakao – właściwości. Kakao z mlekiem i wodą. Jakie kakao wybrać?
Kakao jest produktem doskonale znanym każdemu i najprawdopodobniej znajduje się…
Surowe kakao – właściwości lecznicze. Jak zrobić kakao do picia?
Kakao nazywane „pokarmem bogów” czy „super fruit”, jest produktem, który…
Seler korzeniowy – właściwości, sok, przepisy. Liście selera
Seler to jedno z najstarszych warzyw świata, obecnie uprawiany na…
Brukselka – właściwości, przepisy. Jak ugotować brukselkę, żeby nie była gorzka?
Brukselka, czyli kapusta brukselska po raz pierwszy wyhodowana została w…
Cukier trzcinowy – właściwości, zalety. Cukier trzcinowy a brązowy. Czy cukier trzcinowy jest zdrowy?
Cukier znaleźć możemy wszędzie. Nie tylko jest to ten, którym…
Kiszone buraki – właściwości, sok z kiszonych buraków, przepis. Co zrobić z kiszonych buraków?
Kiszenie jest najstarszą metodą zabezpieczania żywności przed psuciem się i…
Jak upiec chleb? Chleb na zakwasie i na drożdżach. Jak zrobić zakwas na chleb?
Niestety duża część pieczywa oferowana przez markety, a nawet piekarnie,…
Chrzan – korzeń, liście. Domowy przepis na chrzan
Domowy przepis na chrzan, właściwości i jego zastosowanie.