Produkty spożywcze
Herbata rooibos – właściwości, parzenie, działanie uboczne. Herbata rooibos na odchudzanie
Herbata rooibos to produkt obecny na rynku od wielu lat.…
Pieprz cayenne – właściwości, dawkowanie. Pieprz cayenne na odchudzanie
Pieprz cayenne to przyprawa, która niektórym może mylnie kojarzyć się…
Sok z buraka – właściwości, przeciwwskazania, ile pić dziennie? Jak zrobić sok z buraka?
Zarówno burak, jak i jego sok to produkty goszczące na…
Właściwości lecznicze rukoli i przeciwwskazania. Co można zrobić z rukoli?
Rukola – jak ją spożywać? Właściwości, przeciwwskazania. Czy jest polecana…
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja
Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,…
Morwa biała – właściwości, zastosowanie. Herbata i sok z morwy białej
Drzewa morwy tradycyjnie uprawiane są głównie w Azji i Ameryce…
Czy cynamon jest zdrowy? Szkodliwe właściwości cynamonu
Cynamon jest powszechnie stosowaną przyprawą otrzymywaną z kory cynamonowca. Od…
Kiwi – właściwości. Kiwi a cukrzyca, odchudzanie. Czy kiwi jest zdrowe?
Soczyście zielony okrągły owoc z zewnątrz otoczony cienką, brązową skórką…
Chrzan – właściwości lecznicze, na zatoki, na odchudzanie. Nalewka z chrzanu
Chrzan kiedyś i dziś wykorzystywany jest głównie jako przyprawa. Korzenie…
Kapary – właściwości. Do czego użyć kapary?
Kapary to produkt albo doskonale znany od wielu lat, albo…