Odżywianie
Kiedy brać probiotyk i jak go stosować? Przedawkowanie probiotyku
Probiotykami określamy żywe drobnoustroje, które podawane w odpowiedniej ilości wywierają...
Homogenizacja – mleka, serków. Przepisy z serka homogenizowanego
Homogenizacja jest procesem niezwykle powszechnym w obecnych czasach. Wiele osób…
Ksylitol – wady i zalety. Ksylitol z kukurydzy
Ksylitol jest słodzikiem coraz popularniejszym wśród Polaków. Zwykle ludzie decydują…
Beta-glukan – właściwości, skutki uboczne. Beta-glukan dla dzieci
W przetwórstwie spożywczym i jako składnik diety, który ma unikalne...
Ksylitol – indeks glikemiczny, dla cukrzyków. Ksylitol czy erytrol?
Czy zatem ksylitol stanowi dobry substytut klasycznego cukru? Czy jest…
Maślanka – właściwości, przepisy. Czy maślanka jest zdrowa?
Mleko oraz przetwory mleczne to niestety w diecie Polaków produkty…
Żółtko jaja – wartości odżywcze i właściwości lecznicze. Jak wykorzystać żółtka?
Żółtko jaja – właściwości, czy można je spożywać w nieograniczonej…
Kasza kuskus – właściwości, potrawy. Jak gotować kaszę kuskus?
Kasza kuskus jest częściej kupowaną kaszą przez osoby młode niż…
Jak nawodnić organizm? Czy herbata odwadnia?
Jak prawidłowo nawadniać organizm? Ile płynów dziennie powinniśmy wypijać? Herbata…
Kawior – czerwony i czarny, właściwości. Z czym jeść kawior?
Kawior to produkt uznawany za luksusowy i niedostępny dla zwykłego…