Odżywianie
Rozszerzanie diety niemowlaka – karmionego piersią, karmionego sztucznie. Przepisy
Rozszerzanie diety niemowlaka jest procesem niezwykle istotnym w prawidłowym rozwoju...
Krewetki – rodzaje, właściwości. Jak przyrządzić i z czym podawać krewetki?
Wraz z rozwojem cywilizacyjnym oraz coraz częstszymi podróżami poza granice...
Kasza manna – odmiany, indeks glikemiczny, przepisy. Czy kasza manna tuczy?
Różne odmiany kasz, ze względu na swoją dostępność, od lat…
Grejpfrut zielony, czerwony, biały – przeciwwskazania. Kiedy jeść grejpfruta rano czy wieczorem?
Grejpfruty to interesujące owoce, gdyż w smaku są bardziej goryczkowe…
Mąka amarantusowa – właściwości, przepisy
Mąka amarantusowa jest alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej, jednak…
Mąka gryczana – właściwości, indeks glikemiczny, przepisy. Czy mąka gryczana posiada gluten?
Kasza gryczana to produkt doskonale znany każdemu z nas, który…
Suszona żurawina – właściwości, kalorie, cena. Jak suszyć żurawinę?
Suszona żurawina jest powszechnie dostępna na sklepowych półkach, jednak nadal…
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol?
Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu…
Mleko w proszku – skład, przepisy. Mleko w proszku dla dzieci
Mleko w proszku to mleko krowie pozbawione wody w procesie…
Woda źródlana czy mineralna? Woda źródlana dla niemowląt
Różnica między wodą źródlaną a mineralną. Jaką wodę wybrać? Najlepsza…