Odżywianie
Serwatka z mleka – na co pomaga? Co zrobić z serwatki?
Niepozorna serwatka, będąca produktem ubocznym produkcji sera, stanowi bogate źródło…
Pasternak – właściwości, przepisy. Krem z pasternaku
Pasternak zwyczajny z wyglądu bardzo przypomina pietruszkę zwyczajną, w związku...
Błonnik – rozpuszczalny i nierozpuszczalny. W czym jest najwięcej błonnika?
Wiązanie wody, kwasów żółciowych, zwiększenie masy stolca to przykłady lepiej…
Owies zwyczajny – właściwości. Czy owies zawiera gluten?
Owies zwyczajny – czy produkty z owsa można spożywać chorując…
Białko serwatkowe – efekty i skutki uboczne. Białko serwatkowe a odchudzanie
Jak wybrać najlepsze białko serwatkowe? Właściwości zdrowotne oraz jego możliwe…
Daktyle suszone – właściwości. Daktyle suszone a odchudzanie
Suszone daktyle są owocami zaliczanymi do bakalii, czyli produktów charakteryzujących…
Czym można posłodzić herbatę? Słodzik zamiast cukru?
W ostatnich latach konsumpcja czystego białego cukru w Polsce spadła.…
Syrop daktylowy – właściwości. Czy syrop daktylowy jest zdrowy?
Syrop daktylowy w ostatnich czasach zyskał na popularności dzięki rozpowszechnieniu…
Odmiany i właściwości grochu. Jak gotować groch?
Właściwości grochu. Jak gotować groch, aby nie stracił cennych składników…
Seler naciowy – właściwości, sok, przepisy. Jak jeść seler naciowy?
Seler naciowy to warzywo znane jest głównie jako wspomagacz redukcji…