Odżywianie
Probiotyki na odchudzanie. Jaki probiotyk wybrać?
Mało kto wie jak ogromną rolę odgrywa nasza flora jelitowa.…
Mąka kukurydziana – właściwości, przepisy, cena. Skrobia kukurydziana a mąka kukurydziana
Kukurydza to jedna z najstarszych roślin uprawianych na całym świecie.…
Błonnik witalny – skład i właściwości. Jak stosować błonnik witalny?
Wysoko przetworzona żywność charakteryzuje się niską zawartością błonnika pokarmowego oraz…
Tiamina – właściwości, niedobór. Źródła tiaminy
Tiamina, czyli witamina B1 zaliczana jest do kompleksu witamin z...
Substancje rakotwórcze – dieta zwiększająca ryzyko nowotworu
Jak wygląda dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka? Poznaj najważniejsze…
Korzeń lukrecji – działanie. Herbata z lukrecji
Lukrecja – właściwości, przepis na herbatę. Czym się różni lukrecja…
Lubczyk – działanie, zastosowanie przyprawy. Czy lubczyk jest afrodyzjakiem?
Na co działa lubczyk? Lubczyk jako afrodyzjak
Żywność funkcjonalna – co to jest, przykłady
Żywność funkcjonalna jest pojęciem stosunkowo nowym i od niedawna pojawiającym…
Serwatka z mleka – na co pomaga? Co zrobić z serwatki?
Niepozorna serwatka, będąca produktem ubocznym produkcji sera, stanowi bogate źródło…
Pasternak – właściwości, przepisy. Krem z pasternaku
Pasternak zwyczajny z wyglądu bardzo przypomina pietruszkę zwyczajną, w związku...