Odżywianie
Dlaczego zwykłą mąkę warto zastąpić zdrową mąką pełnoziarnistą?
Czy można zastąpić zwykłą mąkę, mąką zdrową i pełnowartościową a…
Właściwości i skład gorzkiej czekolady – czy to możliwe, że jest zdrowa i odchudza?
Właściwości gorzkiej czekolady mogą Cię zaskoczyć! Sprawdźmy jej skład!
Tabletki, proszek czy herbata? Pod jaką postacią spożywać guaranę?
Pobudza, poprawia koncentrację, wspomaga odchudzanie. Amazońska roślina w trzech wariantach…
Mrożenie warzyw, a utrata witamin – czy to aby na pewno zdrowe?
Mrożone warzywa wraz z owocami jako dodatek do diety poprawią…
Czy mrożone owoce tracą witaminy? Jak je rozmrażać?
Mrożonki są idealnym dodatkiem do naszego jadłospisu, gdy sezon zbiorów…
Żywność GMO w Polsce – więcej wad czy zalet?
Żywność modyfikowana genetycznie – co powinniśmy o niej wiedzieć?
Kwas foliowy – niezastąpiony przed i w czasie ciąży
Kwas foliowy znany także jako witamina B9 występuje w żywności…
Miód, cukier trzcinowy czy fruktoza? Jakie słodycze dla cukrzyka?
Cukrzyca to choroba metaboliczna, w której bardzo ważne jest ograniczenie…
Żywność funkcjonalna w Polsce – czy ma jakieś wady?
Jak interpretuje się pojęcie „żywności funkcjonalnej” i co ono właściwie…
Błonnik – co to jest, co zawiera i jakie ma właściwości?
Błonnik pokarmowy jest ważnym elementem naszej diety, usprawniającym pracę układu…