Odżywianie
Soczewica – zastosowanie, właściwości, wartości odżywcze i wpływ na odchudzanie
Nasiona soczewicy jadalnej charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, dlatego powinny…
Siemię lniane. Zastosowanie i właściwości zdrowotne
Niesamowite właściwości siemienia zawdzięczamy składnikom i substancjom zawartym w tych…
Superfoods. Szczęśliwa trzynastka, która pomoże Ci zachować zdrowie i urodę
Superfoods to prawdziwe bomby zdrowia, które kryją w sobie wiele…
Pigwa dzięki swoim właściwościom znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni
Pigwa to owoc, który kojarzymy z różnego rodzaju przetworami, szczególnie…
Właściwości i zastosowanie olejku arganowego. Poznaj płynne złoto Maroka
Olejek arganowy, nazywany eliksirem młodości, od dawna doceniany jest za…
Czerwona, brązowa, czarna, zielona i żółta, czyli rodzaje mało popularnej soczewicy
Soczewica jest jeszcze mało popularną rośliną. Warto ją jednak wprowadzić…
Właściwości, skład i odmiany herbat owocowych. Pić czy nie pić…
Czym różni się zwykła czarna herbata od herbat owocowych? Czy…
Skład i kaloryczność kostki rosołowej może nas zaskoczyć, wypróbujmy jej domową wersję
Bardzo popularna, niepozorna i stosowana na co dzień do wielu…
Rozmaryn lekarski to niezwykłe zioło – poznajmy jego właściwości i zastosowanie
Rozmaryn to przyprawa bardzo często używana w kuchni. Do potraw...
Kuchnia “Pięciu Przemian” – przepisy i zasady chińskiej filozofii zdrowia
Sposób na zdrowe ciało i umysł. Zasady diety “Pięciu Przemian”…