Odżywianie
Jakie właściwości zdrowotne ma kawa?
Obecnie kawa ma opinię dość dyskusyjnego napoju, który zdobył swoich…
Sól morska a sól kuchenna – właściwości i zastosowanie
Powszechnie wiadomo, że sól jest szkodliwa i słyszymy o tym…
Awokado – właściwości zdrowotne i odżywcze
Ten zielony owoc niezbyt często gości na naszych stołach. A…
Jeżyny – właściwości lecznicze, zastosowanie
Jeżyny pojawiając się na krzewach żegnają lato. Możemy cieszyć się…
Kukurydza – amerykańskie ziarno opanowało świat
Jest bogatym źródłem witamin i błonnika, a do tego nie…
Kwasy omega 3 towarzyszą nam od życia płodowego po starość i pomagają zachować zdrowie
Wzmacniają odporność, łagodzą objawy cukrzycy typu 2, zapobiegają chorobom, wspomagają…
Jabłka – właściwości odchudzające i zdrowotne
Owoc, który był powodem popełnienia grzechu pierworodnego cieszy się ostatnio…
Czekolada – roztapiające ciepło
Kochają ją wszyscy, dzieci, dorośli oraz osoby starsze. Co takie…
Gdzie w jedzeniu kryje się sól?
Producenci ukrywają ją już niemal wszędzie. Coraz trudniej kupić żywność…