Odżywianie
Rozmaryn lekarski to niezwykłe zioło – poznajmy jego właściwości i zastosowanie
Rozmaryn to przyprawa bardzo często używana w kuchni. Do potraw...
Kuchnia “Pięciu Przemian” – przepisy i zasady chińskiej filozofii zdrowia
Sposób na zdrowe ciało i umysł. Zasady diety “Pięciu Przemian”…
Nie każda woda jest zdrowa – skład i kalorie wód smakowych
Nie lubisz zwykłej wody? Przeczytaj, a dowiesz się, czy wody…
Miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich i jego cenne, lecznicze właściwości
Poznajmy wszystkie właściwości lecznicze miodu wrzosowego z Borów Dolnośląskich.
Entomofag – zobaczmy czy warto uwzględnić potrawy z owadów w naszym jadłospisie
Konsumpcja owadów niesie ze sobą wiele korzyści. Może to już…
Zioła łagodzące świąteczne przejedzenie
Uwielbiasz święta jednak boisz się świątecznego przejedzenia? Spokojnie, są na…
Rola kuchni regionalnych w żywieniu współczesnego człowieka
„Cudze chwalicie, swego nie znacie”. Czy w gąszczu produktów z…
Oliwa z oliwek – rodzaje, wartości odżywcze i właściwości nektaru bogów
Oliwa z oliwek to najcenniejszy olej z dostępnych na rynku.…
Składniki mineralne na zdrową, piękną skórę i mocne paznokcie
Brak składników mineralnych w codziennym odżywianiu wpływa niekorzystnie na nasze…
Składniki mineralne niezbędne w pielęgnacji naszych włosów
Wypadają Ci włosy? Sprawdź, jakiego składnika mineralnego brakuje w Twojej…