Odżywianie
Czym różni się sok, nektar i napój
Co wybrać, kiedy półki sklepowe uginają się od wszelakich napojów…
Kasza jaglana i jej właściwości, a wpływ na odchudzanie
Kasza jaglana przyrządzana z prosa jest najzdrowszą wśród kasz, lecz…
Imbir dobry na wszystko – na przeziębienie, kaszel i odchudzanie
Ta znana od dawna roślina słynie ze swych leczniczych właściwości…
Co to są elektrolity i jak je uzupełniać?
Są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a ich niedobór może…
Jakie właściwości zdrowotne ma kawa?
Obecnie kawa ma opinię dość dyskusyjnego napoju, który zdobył swoich…
Czy ziemniaki rzeczywiście tuczą? Ile mają kalorii?
Jemy je na co dzień. Gotowane, pieczone, smażone, w mundurkach…
Sól morska a sól kuchenna – właściwości i zastosowanie
Powszechnie wiadomo, że sól jest szkodliwa i słyszymy o tym…
Awokado – właściwości zdrowotne i odżywcze
Ten zielony owoc niezbyt często gości na naszych stołach. A…
Jeżyny – właściwości lecznicze, zastosowanie
Jeżyny pojawiając się na krzewach żegnają lato. Możemy cieszyć się…
Kukurydza – amerykańskie ziarno opanowało świat
Jest bogatym źródłem witamin i błonnika, a do tego nie…